Descriere

Deviza Universitatii Ecologice din Bucuresti - prima institutie particulara de invatamant superior din Romania - este "Quae nocent, docent" ceeace se traduce prin -cel care sufera invata din asta. Suferinta in Facultatea de Educatie fizica si Sport a fost inca din primii ani de functionare legat de activitati si publicatii stiintifico-metodice.

Facultatea de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie, prima facultate particulara de profil infiintata in tara noastra, a luat fiinta odata cu universitatea, la 4 aprilie 1990. Aparitia ei se datoreaza d-nei prof.univ.dr. Elena Firea, fost rector al Academiei Nationale de Educatie fizica si Sport, inainte de 1989. Mostenirea lasata generatiei actuale de cadre didactice a cuprins germenii stiintei culturii sportului reprezentata de comunicari stiintifice nationale si internationale anuale, cercuri stiintifice studentesti, ateliere de creatie etc.

Activitatile didactice, metodice si stiintifice intense, de la primele promotii de absolventi, au generat necesitatea unui instrument de comunicare si interactiune. Inca din primii ani de functionare s-a simtit necesitatea aparitiei unei reviste stiintifice de profil, dar acest lucru s-a intamplat abia in anul 2013

Infiintarea unui nou program de studiu Kinetoterapie si motricitate speciala, in domeniul fundamental Educatie fizica si Sport a intensificat activitatile stiintifice si au creat prilejul aparitiei unei noi publicatii, interesante si generoase, in care fiecare cadru didactic si student al Facultatii de Educatie Fizica si Sport sa se simta reprezentat si implicat.

Revista KINECO a fost infiintata de dl Miron Manega, ziarist si scriitor, in perioada in care isi definitiva studiile in domeniul Kinetoterapiei. Prima aparitie, intr-un numar pilot, a aparut in anul 2013 si a fost primit cu mult entuziasm de studenti si cadre didactice.

Intentia. in continuare, pentru aceastarevistaeste sa aparaanual sisa fie indexata in baze de date internationale. Se doreste ca aceastapublicatie sa fie pentru studenti, doctoranzi, masteranzi, cadre didactice, kinetoterapeuti, medici si alti specialistidin domenii de specialitate si interdisciplinare, din tara si strainatate.

Primul numar al revistei Kineco a aparut in anul 2014 si are un numar de16 articole si 15 autori.

Consideram ca este necesaraaparitia acestei publicatii, in primul rand pentru contributia educationala pe care o aduce mediului universitar, pe un teren destul de saracit de determinari si incurajari.

Suntem de acord cu afirmatia d-lui. prof.univ.dr. Alexandru Ticlea, care spunea ca revista KINECO este,prin mesajul ei publicistic, un indiciu al iesirii din blazarea si rutina sociala, cel putin la nivelul Facultatii de Educatie Fizica si Sport. Un motor suplimentar la masinaria curiculara a comunicarii, un catalizator al randamentului didactic. Este o publicatie vie si prietenoasa, pe care o recomand fara rezerve atat profesorilor, cat si studentilor.