• 021.316.79.32

DESPRE PROGRAMUL ERASMUS

SCURT ISTORIC

Anul 2017 a marcat 30 de ani de programe europene in educatie, formare si tineret la nivel european, 20 de ani în România si 10 ani de csnd suntem membri ai Uniunii Europene. Credem ca aceste motive sunt suficiente pentru a ne opri si reflecta la lucrurile bune care s-au întâmplat si daca sau in ce fel acestea ne-au transformat vietile in bine. Programul Erasmus+ exista de 30 de ani. A debutat in 1987, atunci cand se adresa in mod exclusiv studentilor, a crescut si a inglobat formarea profesionala, educatia scolarã, educatia adultilor, tineretul si sportul. S-a numit pe rand Socrates 1, Socrates 2, Leonardo da Vinci, programul de învatare pe tot parcursul vietii si începând cu 2017, Erasmus+. Erasmus+ este cel mai important program de invatamant si formare profesionala din Uniunea Europeana in ceea ce priveste mobilitatea si cooperarea la nivelul învatamantului superior in Europa. Diferitele sale actiuni se adreseazã nu doar studentilor care doresc sa studieze si sa munceasca in strainatate, ci si profesorilor si altor categorii de personal, chiar din intreprinderi, care intentioneaza sa predea in strainatate, ca si personalului din universitati care doreste sa urmeze cursuri de formare in strainatate. In plus, programul sprijina institutiile de invatamant superior care doresc sa coopereze prin programe intensive, retele academice si proiecte multilaterale, precum si sa creeze legaturi cu mediul de afaceri. In cifre, acest program a schimbat vietile a 9 milioane de oameni: 4.400.000 de studenti, 1.400.000 de tineri, 1.300.000 de elevi aflati in formare profesionala initiala, 1.800.000 de profesori, formatori si lucratori de tineret, 100.000 de voluntari europeni, 100.000 de studenti si profesori Erasmus Mundus. In România programul a schimbat vietile a aproximativ 2.390.000 de persoane: 80.400 de studenti, 53.700 de tineri participanti la schimburi de tineri, 31.700 de elevi aflati in formare profesionala initiala, 68.100 de profesori, formatori si lucratori de tineret, 3.500 de voluntari europeni si 1.200 de studenti si profesori Erasmus Mundus.

ERASMUS+ IN UNIVERSITATEA ECOLOGICA DIN BUCURESTI

Universitatea Ecologica din Bucuresti este una din cele mai importante institutii de invatamant superior particular, fiind parte integranta a sistemului national de invatamant. In cadrul universitatii se desfasoara activitati de cercetare stiintifica cu performante semnificative, obtinute atat in competitii interne, cat si in competitii internationale, aflandu-se in derulare diverse contracte si granturi.

Cooperarea internationala este fructificata prin acorduri bilaterale cu universitati din strainatate, cat si, prin derularea mobilitatilor pentru studenti si cadre didactice, Universitatea Ecologica din Bucuresti, fiind semnatara a Cartei Universitare Erasmus.

Declaratia de Politica Erasmus

Declaratia de Politica Erasmus

Comisia Europeana a acordat Universitatii Ecologice din Bucuresti Carta Erasmus pentru perioada 2021-2027