• +40 21 316 79 32

Departament

Departamentul de Stiinte Economice din cadrul Facultatii de Management Financiar este format din cadre didactice cu dovedite competente stiintifice, dar care au si o experienta practica pentru fiecare domeniu de predare.

Cadre didactice

Cadre didactice

Programul de tutoriat Sem. 1

Programul de tutoriat Sem. 2


Consultatii Sem. 1

Consultatii Sem. 2


Prelucrarea statistica a opiniilor studentilor privind evaluarea cadrelor didactice-2022-2023

Prelucrarea statistica a opiniilor studentilor privind evaluarea cadrelor didactice-2021-2022

Prelucrarea statistica a opiniilor studentilor privind evaluarea cadrelor didactice-2020-2021

Prelucrarea statistica a opiniilor studentilor privind evaluarea cadrelor didactice-2019-2020

Prelucrarea statistica a opiniilor studentilor privind evaluarea cadrelor didactice-2018-2019

Conf.univ.dr. Ungureanu Carmen - Decan
Conf.univ.dr. Mircea Arina - Director Departament Stiinte Economice
Conf.univ.dr. Alexandru Antoniade-Ciprian - Prorector cercetare stiintifica si relatii internationale
Prof.univ.dr. Jula Dorin
Prof.univ.dr. Albu Lucian - Membru Titular al Academiei Romane
Prof.univ.dr. Constantinescu Dan
Conf.univ.dr. Scarlat Valentin
Conf.univ.dr. Tocan Madalina
Lect.univ.dr. Paja Mariana
Lect.univ.dr. Pana Cristian
Lect.univ.dr. Mariana Ciuvica


Conf.univ.dr. Ungureanu Carmen - Decan

Cursuri: Contabilitate, Contabilitate financiara, Sisteme si proceduri de achizitie, Analiza costurilor si performantei in ingrijirea sanatatii, Instrumente economico-fiscale privind protectia mediului

E-mail: carmen.ungureanu [at] ueb.education

Ungureanu Carmen, cadru didactic al Facultatii din 1997.
Secretar stiintific al facultatii în perioada 2003-2011 si Director al Departamentului Stiinte Economice al Facultatii in perioada 2011-2015.
Coordoneaza programul de studii universitare de masterat Managementul Financiar al Mediului.
Este licentiata in economie (specializarile Financiar contabil si administrativ si Economia comertului, Turismului si Serviciilor) si in stiinte juridice (specializarea Drept).
Sub egida Academiei Romane, Institutul National de Cercetari Economice "Costin C. Kiritescu" a obtinut titlul de doctor in economie.
In perioada 2011-2012 a absolvit un program postdoctoral de studii avansate la Academia Romana, Institutul National de Cercetari Economice "Costin C. Kiritescu".
Evaluator national la Agentia de Credite si Burse de Studii, Ministerul Educatiei si Cercetarii in perioada 2014- pana in prezent.
Din anul 2001 este expert contabil si din 2016 consultant fiscal.
Activitatea sa didactica se concentreaza, in principal, in domeniul contabilitate, prin cursuri si seminarii la programele de licenta (Contabilitate si Contabilitate financiara) si masterat (Sisteme si proceduri de achizitie, Analiza costurilor si performantei in ingrijirea sanatatii si Instrumente economico-fiscale privind protectia mediului).
Este autor de cursuri universitare si carti de specialitate, autor si coautor de studii, lucrari, articole prezentate in cadrul unor conferinte, sesiuni de comunicari stiintifice, workshop-uri din tara si din strainatate si publicate in baze de date internationale sau in reviste din tara si din strainatate.
Este membru al CECCAR si al CCF.
Pagina personala in RePEc      


Conf.univ.dr. Mircea Arina

Cursuri: Marketing, Etica în Afaceri, Comunicare și relații publice, Managementul relațiilor publice, Managementul proiectelor în relații publice și publicitate

E-mail: arina.mircea [at] ueb.education

Dna. Valeria Arina MIRCEA este cadru didactic din anul 1998, fiind licențiată în Economie (specializările: Financiar, Contabil și Administrativ) și în Științe Juridice (specializarea Drept).
Titlul de doctor în Economie l-a obținut sub egida Academiei Romane, Institutul National de Cercetări Economice „COSTIN C. KIRITESCU”. În perioada 2014-2015 a absolvit un program postdoctoral de studii avansate la Academia Română, Institutul Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" - “SOCERT. Societatea cunoaşterii, dinamism prin cercetare”.
Activitatea sa didactică se concentrează, în principal, în domeniul marketingului și relațiilor publice, prin cursuri și seminarii la programele de licență (Marketing, Etica în afaceri, Comunicare și relații publice, Managementul relațiilor publice) și masterat (Managementul proiectelor în relații publice si publicitate). Este autor de cursuri universitare și cărți de specialitate, autor și coautor de studii, lucrări, articole prezentate în cadrul unor conferințe, sesiuni de comunicări științifice, publicate în baze de date internaționale sau în reviste din țară și din străinătate. Din anul 2016 este Coordonator/responsabil IFR la Facultatea de Management Financiar.
Pagina personala in RePEc       Pagina personala de Facebook


Conf.univ.dr. Alexandru-Caragea Antoniade-Ciprian - Prorector

Cursuri: Piete de capital, Audit financiar, Managementul portofoliului de active financiare

E-mail: ciprian.alexandru [at] ueb.education

Dl. Ciprian Alexandru este cadru didactic din anul 1997. In perioada 2012-2016 a fost Decan al Facultatii de Management Financiar, iar din 2016 este Prorector cu cercetarea stiintifica si relatiile internationale. Din anul 2003 coordonează Departamentul TI al universității.
Pe piata de capital din Romania a activat în calitate de agent delegat și consultant de investiții. Titlul de doctor in Economie l-a obtinut sub egida Academiei Romane, Institutul National de Cercetari Economice. Activitatea sa didactica se concentreaza, in principal, in domeniul burselor de valori, prin cursuri si seminarii la programele de licenta si masterat (Piata de capital, Managementul Portofoliului, Piete internationale de capital). A participat in diverse proiecte de cercetare, workshop-uri, conferinte nationale si internationale. Activitatea de cercetare a fost pusa in valoare prin publicarea studiilor in reviste din tara si din Europa, precum si in baze de date internationale recunoscute (RePEC, DOAJ, EBSCO). In perioada 2010-2012 a participat la un program de studii postdoctorale in care a implementat utilizarea R ca instrument de analiza a evolutiei indicilor bursieri.
Pagina personala in ORCID       Pagina personala in ResearcherID       Pagina personala in ResearchGate       Pagina personala in RePEc       View Ciprian Antoniade ALEXANDRU's profile on LinkedIn       Pagina personala de Facebook       Echipa R-omania

           


Prof.univ.dr. Jula Dorin

Cursuri: Microeconomie, Macroeconomie, Econometrie la programul de licenta si Teoria piețelor concurențiale, Macroeconomie financiara, Econometrie financiara, Prognoza financiara la programele de master Management Financiar si Finantarea Protectiei Sociale

E-mail: dorin.jula [at] ueb.education

Alma Mater: Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Planificare și Cibernetică economică (1982) Doctorat în economie: Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică economică (1998) Dl. Dorin JULA este cadru didactic al Facultății de Management Financiar din anul 1993, cercetător științific I în cadrul Academiei Române, Institutul Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu", Institutul de Prognoză Economică și conducător de doctorat în cadrul Școlii de Studii Avansate a Academiei Române (SCOSAAR), Departamentul de Științe Economice, Sociale și Juridice.
A publicat cărți de specialitate (19), cursuri și manuale universitare(13), alte materiale didactice(6),capitole în volume colective (6 din care 3 în edituri din străinătate), articole în reviste cotate ISI (5); în reviste indexate in BDI (13) și alte articole(61),Proceedings (14 lucrări în străinătate și 20 lucrări în țară). A participat la numeroase proiecte de cercetare: în competiții internaționale: 8 proiecte (din care, 2 coordonate), în competiții naționale: 26 proiecte (din care, 9 coordonate); contracte de cercetare / consultanță cu mediul de afaceri: 6 contracte; alte proiecte de cercetare (Academia Română): 40 proiecte (din care, 21 coordonate).
Este membru într-o serie de asociații profesionale, internaționale precum Econometric Society (din 2011), European Regional Science Association (din 2005), Regional Science Association International (din 2004), Balkan Association for Labour and Environment Quality (din 1996), European Association of Labour Economists (din 1995), International Society of Fuzzy Management and Economics (din 1993) și naționale Asociația Generală a Economiștilor din România (din 1990, din 2013 – director de departament), Asociația Română pentru Științe Regionale (din 2001, membru fondator și vicepreședinte). Este, numit prin Decizii ale Primului Ministru, membru al Consiliului de Coordonare a Activității de Previziune ( DECIZIA Primului Ministru, nr. 83 din 22 aprilie 2008) și al Consiliului de Programare Economică (DECIZIA Primului Ministru, nr. 27 din 12 februarie 2019). .
Pagina personala in RePEc
     






Prof.univ.dr. Albu Lucian - Membru Titular al Academiei Romane

Cursuri: Macroeconomie financiară, Prognoză financiară, Cercetare științifică

E-mail: lucian.albu [at] ueb.education

Dl. Acad. Lucian Liviu ALBU este economist, membru al Academiei Române și director al Institutului de Prognoză Economică, conducător de doctorat în cadrul Academiei Române și fondator al revistei Romanian Journal of Economic Forecasting (din 2007 prima revistă ISI pentru economie din România). În anul 2000 a fost Ministrul Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Isărescu, iar în perioada 2010-2019 a fost membru al primului Consiliu Fiscal din România. Din 2019 este Președinte al Consiliului Științific al Institutului de Studii Financiare. În străinătate, cariera didactică și de cercetare a început în țările est-europene în 1987 (la Institutul de Economie al Academiei Cehoslovaciei) și în cele vestice după 1989, prin proiectele obținute prin competiție de la Uniunea Europeană și alte organisme internaționale (Banca Mondială, ONU, USAID, Fondul Belgian pentru Cercetare Științifică, Fondul Flamand pentru Cercetare, British Academy, CINADCO, GDN etc.), precum și în cadrul schimburilor externe ale Academiei Române. A beneficiat de două stagii de cercetare de lungă durată câștigate prin proiecte ale UE, la Sorbona, CEPREMAP, 1995 (Felow Researcher), și respectiv la Universitatea din Leicester, CEES, 1997-1998 (Honorary Visiting Professor) și a colaborat cu prestigioși profesori și cercetători din occident (inclusiv cu laureați ai premiului Nobel pentru economie), participând la peste 150 conferințe internaționale (inclusiv ca invitat special) și peste 100 burse, granturi și stagii de cercetare (din care peste 40 în cadrul schimburilor inter-academice), la institute și universități prestigioase din străinătate (majoritatea din țările UE, dar și din Anglia, China, Elveția, Islanda, Israel, Moldova, Muntenegru, Rusia, SUA, Taiwan și Turcia). Specialist în câteva domenii economice (modelare economică și prognoză, macroeconomie, creștere economică și convergență, economie informală și evaziune fiscală), a publicat în calitate de autor, singur sau în colaborare, peste 50 cărți și peste 300 articole și studii, apărute în reviste din țară și din străinătate. Prin numărul publicații și citări se plasează pe primele locuri în România, la principalele baze bibliografice pentru domeniul economic (Scopus, Web of Science, IDES-RePEc, Google Academic, WorldCat etc.).
Este membru într-o serie de organizații, societăți sau asociații profesionale, naționale și internaționale, precum Consiliul Statistic Național, INS (2002), ARCOR - Asociaţia Română pentru Clubul de la Roma (2005), EcoMod - Global Economic Modeling Network, Brussels (2006), Expert național, EGGE, European Union (2010), Consiliul Consultativ al Academiei de Studii Economice (2010), Consiliul Școlii Doctorale - Finanțe, ASE (2010), Consiliul Școlii Doctorale - Cibernetică și Statistică Economică, ASE (2010), Consiliul Director al CNR-CME (Comitetul Național Român – Consiliul Mondial al Energiei), membru din partea Academiei Române (2014), Academia Europaea (The Academy of Europe) (2016), GLO - Global Labor Organization, Berlin (2018), EBES - Eurasia Business and Economics Society (2018) etc.




Pagina personala in RePEc      


Prof.univ.dr. Constantinescu Dan

Cursuri: Asigurari si reasigurari, Management bancar, Fonduri private de pensii, Managementul carierei profesionale, Management si tehnica bancara

E-mail: dan.constantinescu [at] ueb.education

Dl. Dan CONSTANTINESCU este cadru didactic în cadrul Facultății din anul 2003. A acumulat o bogata experiență în domeniul financiar-bancar, îmbinând cariera managerială cu cea politică și deținând poziții de conducere în cadrul unor autorități de supraveghere financiară. Este doctor în management al Universității "Al. I. Cuza" din Iași și absolvent al unui program de studii postdoctorale la Institutul National de Cercetări Economice "Costin C. Kiritescu" si ESSEC Business School Cergy-Paris. Autor de manuale și cărți de specialitate, a elaborat numeroase studii în cadrul unor proiecte de cercetare, prezentate la conferințe, sesiuni de comunicări științifice, simpozioane, mese rotunde sau publicate în reviste de profil din țară și din străinătate.

      Pagina personala in RePEc


Conf.univ.dr. Scarlat Valentin

Cursuri: Operațiunile instituțiilor de credit, Gestiunea financiara pe termen lung, Creditare bancara, Managementul financiar al firmei, Practica de specialitate

E-mail: valentin.scarlat [at] ueb.education

Dl. Valentin SCARLAT, cadru didactic al Facultății de Management Financiar din anul 2008, fiind licențiat în economie (specializarea Finante-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice București). Este doctor în management al Academiei de Studii Economice București și absolvent al unui program de studii organizat de Fondul Monetar International (Washington D.C.).
Este beneficiarul unei experiențe îndelungate în domeniul financiar-bancar (deținând funcții de conducere în sistem), cu fundal și în cercetarea specifică domeniului. Autor de manuale și cărți de specialitate, a elaborat numeroase studii în cadrul unor proiecte de cercetare, prezentate la conferințe, sesiuni de comunicări științifice, simpozioane, mese rotunde sau publicate în reviste de profil din țară și din străinătate, precum și în baze de date internaționale recunoscute (RePEc, DOAJ, EBSCO etc.).


Conf.univ.dr. Tocan Madalina - Director Departament

Cursuri: Management, Managementul mediului, Economia mediului, Strategii ale securitatii sociale, Politici sociale europene

E-mail: madalina.tocan [at] ueb.education

Dna. Mădălina TOCAN este cadru didactic din anul 1997. În perioada 2015-2016 a fost coordonator al Departamentului IFR-ID al Facultății de Management Financiar, iar intre 2016-2020 a fost Director al Departamentului de Științe Economice. Titlul de doctor în management l-a obținut sub egida Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management.
În perioada 2015-2016 a absolvit un program postdoctoral de studii avansate la Academia Română, Institutul de Economie Națională. Activitatea sa didactică se concentrează, în principal, în domeniul economiei și al managementului, prin cursuri și seminarii la programele de licență și masterat (Microeconomie, Macroeconomie, Economia mediului, Management, Managementul mediului, Strategii ale securității sociale etc.).
A participat în calitate de membru sau consultant în diverse proiecte de cercetare cu finanțare națională/europeană. Activitatea de cercetare s-a concretizat în participarea la workshop-uri, conferințe naționale/ internaționale și a fost pusă în valoare prin publicarea studiilor în volume și reviste din țară și din străinătate, indexate în baze de date internaționale recunoscute (RePEC, DOAJ, EBSCO, EconLit, ProQuest). Este membru al unor asociații de specialitate AGER, SAMRO si World Economics Association.
Pagina personala in RePEc

                 


Lect.univ.dr. Paja Mariana- Director Departament Științe Economice

Cursuri: Moneda si credit, Finante internationale, Controlling, Gestiunea portofoliului de proiecte, Economia sectorului public, Resurse financiare publice şi datoria publica

E-mail: mariana.paja [at] ueb.education

Dna Mariana PAJA este cadru didactic al Facultății din 1996 iar din 2020 Director Departament Stiinte Economice. Este licentiata în economie - specializarea: Finante-Contabilitate. Sub egida Academiei Române, Institutul National de Cercetari Economice "Costin C. Kiritescu" a obtinut titlul de doctor in economie. In 2015 a urmat programul postdoctoral de studii avansate - “Studii doctorale si posdoctorale Orizont 2020”, la Academia Romana, Institutul National de Cercetari Economice "Costin C. Kiritescu" A urmat cursuri de specializare la Ministerul Finantelor - Colegiul consultativ al contabilitatii. A participat in calitate de membru sau consultant al Fondului de Garantare a Creditului Rural, in diverse studii de sinteza, evalure analize de restructurare, documentatie, divizare, fezabilitate pentru BIRD si BERD. Activitatea sa didactica se concentreaza, in principal, in domeniul finante, prin cursuri si seminarii la programele de liceta (Moneda si credit, Finante internationale, Controlling) si master (Gestiunea portofoliului de proiecte, Economia sectorului public, Resurse financiare publice si datoria publica). Este autor de cursuri universitare si carti de specialitate, autor si coautor de studii, lucrari, articole prezentate in cadrul unor conferinte, sesiuni de comunicari stiintifice, publicate in baze de date internationale sau in reviste din tara si din strainatate.


Lect.univ.dr. Pana Cristian

Cursuri: Finante, Finante publice, Fiscalitate, Buget si trezorerie publica

E-mail: cristian.pana [at] ueb.education

Dl. Cristian PANĂ este cadru didactic din anul 2000, fiind licențiat în economie și absolvent al programului de master al Academiei de Studii Economice din București. Titlul de doctor in economie l-a obținut sub egida Academiei Române, Institutul National de Cercetări Economice "Costin C. Kiritescu". În calitate de autor și coautor de cursuri universitare, cărți de specialitate, studii și articole, a participat la workshop-uri, conferințe și sesiuni de comunicări științifice, naționale și internaționale. Este membru al World Economics Association.
In ceea ce privește activitatea didactica, aceasta este relevanta în domeniul financiar-fiscal, prin cursuri si seminarii la discipline precum: Finanțe, Finanțe publice, Fiscalitate, Buget si trezorerie publica, Gestiunea financiara a firmei etc.

Pagina personala in RePEc

           


Lect.univ.dr. Mariana Ciuvica

Cursuri: Gestiunea financiară a firmei, Contabilitatea de gestiune

E-mail: mariana.ciuvica [at] ueb.education

Dna. Mariana CIUVICĂ-ENUŞI este cadru didactic din anul 2006, fiind licențiată în Management-Marketing și absolventă al programului de master Control Financiar – Fiscal în cadrul Universităţii Româno-Americane. Titlul de doctor in economie l-a obținut în cadrul Academiei de Studii Economice din București . Este autoarea unor lucrări și cărți de specialitate, articole prezentate în cadrul unor conferințe și sesiuni de comunicări științifice internaţionale şi naţionale şi în reviste de specialitate, din țară și din străinătate.
Activitatea sa didactică se concentrează, în principal, în domeniul economiei și al managementului, prin cursuri și seminarii la programele de licență cu disciplinele Gestiunea financiară a firmei şi Contabilitatea de gestiune.