• +40 21 316 79 32

STUDII DE DREPT – I.D. (învățământ la distanță)

Descriere generală ID

 Ce este Învățământul la distanță (ID)? - Este o formă modernă și flexibilă de organizare a activității didactice în învățământul superior, concepută pentru nevoile celor care doresc să învețe, fără a-și întrerupe activitatea profesională. Specificitatea acestei forme de învățământ se evidențiază prin concepția modulară, ritmul și locul de învățare, metodologia învățării și sistemul de asigurare a calității. Învățământul universitar de licență ID permite calificarea superioară universitară finalizată prin examen și diplomă de licență, cunoștințele primite și diploma obținută la absolvire fiind echivalente cu cele de la forma de zi.

Drept ID

 Studenții Facultății de Drept pot deveni absolvenții uneia dintre prestigioasele instituții de învățământ superior, prima Universitate particulară din România și singura cu profil ecologic, fără a renunța la cariera profesională sau la domiciliul actual.
 Învățământul la distanță oferă posibilitatea de licențiere în aceleași condiții impuse de participarea la cursurile cu frecvență studenților care, din motive familiale sau geografice, nu au posibilitatea să frecventeze cursurile zi sau cu frecvență redusă. ID este o formă de învățământ dinamică și foarte flexibilă, accesibilă unei categorii largi de populație.

Rol și activități

 Programele de studiu ID se desfășoară sub îndrumarea unui corp profesoral cu experiență în domeniu, în baza programelor de studii adecvate, cu utilizarea tehnologiilor moderne de comunicare și furnizare a cunoștințelor, pentru a ajuta studenții în activitatea de instruire la facultate, la domiciliul sau la locul lor de muncă. Maniera de predare la ID este asigurată prin înlocuirea orelor de predare (curs) cu autoinstruire; comunicarea informațiilor educaționale prin medii suport multiple ș.a.
 Pe parcursul studiilor studenții au ocazia să discute cu titularul de disciplină, cu tutorele și cu colegii despre experiențele dobândite, greutățile întâmpinate, întrebările formulate cu ocazia parcurgerii materialului.
 Consultațiile sunt eficiente doar dacă studenții parcurg, prin studiu individual, materialele puse la dispoziție de către facultate. Este recomandată citirea în prealabil a capitolelor care vor fi discutate, rezolvarea problemelor aferente acestora și, în ultimă instanță, formularea întrebărilor.

Competențe

 Competențe profesionale: negociază în cadrul procedurilor judiciare; analizează probe juridice; reprezintă clienții în instanță; prezintă argumente în mod convingător; protejează interesele clientului; prezintă argumente juridice; răspunde la întrebări; respectă confidențialitatea; interpretează legislația; compilează documente juridice; stabilește nevoile clienților; dezvoltă rețele profesionale; utilizează tehnici de consultare; se consultă cu clienții de afaceri; analizează caracterul executoriu; acordă consultanță juridică; prezintă dovezi; respectă reglementările juridice.
 Competențe transversale: gândește analitic/gândește critic; lucrează în echipe; soluționează conflicte/identifică probleme; promovează principiile democrației și ale statului de drept, și într-o, limbă de circulație internațională.

Titlul și calificarea obținute

 Titlul: Licențiat în Drept
 Denumire calificare: Drept
 Cod calificare: L40101001010

Informații privind nivelul calificării

 Nivelul calificării: Studii universitare de licență – 6 CNC (Cadrul Național al Calificărilor)
 Durata oficială a programului de studii și numărul de credite de studii transferabile (conform ECTS/SECT): 4 ani – 240 credite ECTS/SECT

Ocupații posibile pentru absolvenți cu Diplomă de licență, conform „Clasificării Ocupațiilor din România":

 avocat – 261101; jurisconsult – 261102; consilier juridic – 261103; cercetător în domeniul științelor juridice – 261915; asistent de cercetare în științele juridice – 261916; notar – 261906; procuror – 261201; judecător – 261202; executor judecătoresc – 261901; asistent judiciar – 261921; revizor jurist – 261914.

Parteneri

 În susținerea și pentru dezvoltarea activităților didactice, Universitatea Ecologică din București dezvoltă o intensă activitate de cooperare științifică internă și internațională. În prezent a încheiat și aplică acorduri de conlucrare științifică și de pregătire cu: Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (ICJ), Academia de Științe Juridice din România (ASJR), Centrul Internațional de Drept Comparat al Mediului (Limoges, Franța), Baroul Penal Internațional (Barcelona, Spania), Grupul editorial „Universul Juridic”.

Materiale, servicii incluse în taxa de studii

 Cuantumul taxelor anuale de studii este stabilit de către Senatul Universității, taxele incluzând toate serviciile educaționale puse la dispoziția studenților: materiale de studiu și suporturi tutoriale, materiale educaționale ajutătoare, spații adecvate întâlnirilor periodice asistate, spații pentru studiu individual deschise la ore convenabile care țin seama de necesitățile locale ale utilizatorilor, produse multimedia, rețele de calculatoare și acces Internet, inclusiv la platformele e-Learning, G Suite for Education.
 Cursanții ID primesc acces electronic la următoarele materiale:
▪ planul de învățământ;
▪ graficul activităților;
▪ fișele disciplinelor pentru toate materiile care urmează a fi studiate în decursul anului sau semestrului respectiv;
▪ tematica lucrărilor de control;
▪ materialele de studiu / cursurile necesare pentru disciplinele anului respectiv;
▪ lista cadrelor didactice care asigură activitățile aplicative, activitățile tutoriale și alte activități față în față.