Mesajul Presedintelui Universitatii

"La temelia reformei Universitatii se afla capacitatea de a descoperi care este adevarata ei misiune"
(Jose Ortega y Gasset - Misiunea universitatii)

Universitatea Ecologica din Bucuresti ocupa un loc aparte, bine definit, in peisajul universitar romanesc actual. Aceasta este, nu numai prima universitate privata din Romania, fondata la 4 aprilie 1990, cu o traditie care urca la 1865, dar si unica institutie de invatamant superior din tara care urmareste prioritar asigurarea unei pregatiri ecologice complementare, in cadrul profesiilor traditionale.
Astfel, specialistul intr-un anumit domeniu primeste in amfiteatrele "Almei Mater" o serie de informatii importante privind protectia mediului, respectul pentru natura si conservarea acesteia, din perspectiva preocuparilor sale viitoare.
Este o misiune care aduce invatamantului superior romanesc o coordonata indispensabila modernizarii si conectarii sale depline si rapide la civilzatia occidentala.

Vocatia crestina si originea latina a limbii, dragostea pentru natura, convertita acum in ecologism modern, reprezinta pilonii apartenentei indiscutabile a romanilor la Europa. Prin aceasta, Universitatea Ecologica devine o usa larg deschisa spre occident.

Rezultatele de pana acum sunt elocvente: circa 40.000 de absolventi, deveniti specialisti in diverse domenii. Este un bilant al succeselor, dar si al sperantelor de noi infaptuiri.

Asadar, tinerii care doresc sa urmeze cursurile uneia dintre specializarile din oferta educationala a Universitatii Ecologice se vor pregati pentru viitor, sub indrumarea unor cadre didactice de prestigiu, la nivel european si mondial, gata de a face fata noilor si imenselor sfidari ale prezentului.

Din aceaste perspective, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si continuarea procesului de integrare, activitatea Universitatii Ecologice din Bucuresti a fost adaptata noilor cerinte privind calitatea invatamantului superior de tip European, conform exigentelor Cartei de la Bologna.

PRESEDINTE,
Prof. univ. dr. Mircea DUTU